Salmariano Riserva 2014

12,9575,00

Unaniem door de Trefratelli uitverkozen tot dé Verdicchio met de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Een klasse apart, tegen een haast ongeloofwaardige prijs. Goudgele krachtige kleur, rijpe Perzik en Nespole met vanilletinten. Correcte, lichte houtlagering. Zacht en uitgebalanceerd met een overtuigende afdronk.

Wissen
SKU: Niet beschikbaar Categorie: Tag:

Flessen wijn, waaronder deze 'Salmariano Riserva 2014', kunt u bestellen per 3 of veelvoud van 3 flessen. U kunt de verschillende soorten wijn vrij combineren.

Druif

Eenheid

,

Jaar

Prijzen

Producent

Regio

Beschrijving

Salmariano Castelli di Jesi Verdicchio Classico Riserva DOCG is de volledige benaming van deze witte topper uit de Marken. Productie vindt plaats in en om het oeroude – en serieuze – wijnhuis van de familie Marotti Campi in Morro d’Alba. Omstreeks 1860 werd het eerste landgoed in de regio aangekocht en een begin gemaakt met de verbouwing van druiven voor de wijnproductie. Met name de autochtone Verdicchio. Ofschoon Marotti Campi meerdere Verdicchio’s op de markt brengt is dit hun paradepaardje. Jaar in, jaar uit bekroond met zéér hoge scores in en buiten Italië. En zeer constante wijn en altijd van hoge kwaliteit!

De enige Verdicchio die het predikaat DOCG mag voeren in Italië is de Superiore; alle andere Verdicchio’s zijn “gewoon” DOC. 80% Van de late- (half October) en handgeplukte druiven worden zacht geperst Het sap wordt na fermentatie 12 maanden opgeslagen; 80% in stalen tanks en 20% op Frans eikenhout. De blend wordt vervolgens wederom maandenlang gerijpt op fles om vervolgens gecommercialiseerd te worden.

Strogeel met prachtige reflexen van goud maken het zien van Salmariano in het glas al tot een feest. Verfrissende geuren van Brem, Vlierbessen, zilte en minerale tinten en een vleugje vanille karakteriseren deze wijn. Potentie om op fles ouder en nog beter te worden. Bij de eerste slok wordt de gestructureerdheid van deze wijn al duidelijk: een optimale verhouding tussen harde componenten zoals de zuurgraad voor de frisheid en zachte componenten als de restsuikers en (poli)alcohol. Uitermate uitgebalanceerd!

Veel rijp fruit, witte perzik en abrikozen alsmede mineralen zijn typisch voor iedere jaargang Salmariano. Een fijne lange afdronk blijft achter. Drinken bij 14°C bij complexe schotels van vis, wit vlees en soepen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang ongeveer 4 keer per jaar nieuws over onze wijnontdekkingen.

Bezig met versturen